Dania warzywne - poznaj moc warzyw

/ 2

Warzywne przysmaki bez konserwantów i w 100% z naturalnych składników, idealne na każdą porę dnia. Wartościowa dawka dobrze przyswajalnego białka. Dania warzywne „Z gruntu dobre” są idealnym rozwiązaniem dla osób, które dbają o zdrowie i chcą urozmaicić swoją dietę, a brakuje im czasu na samodzielne przygotowanie posiłków.

Soczewica z suszonymi warzywami - z gruntu dobre

Jak urozmaicić jadłospis?

Przyszła już wiosna i postanowiłam, że co pewien czas będę robić tygodnie bezmięsne, aby pozbyć się zimowych zapasów z organizmu i nabrać więcej energii. Zazwyczaj posiłki przygotowuję sama, ale nie zawsze mam na to czas i tu znalazłam ciekawe rozwiązanie. Odkryłam ostatnio warzywne produkty marki „Z gruntu dobre” z linii firmy Sokołów S.A., które zawierają wyłącznie warzywa i naturalne przyprawy. Powiem szczerze, że firmę Sokołów S.A. raczej kojarzyłam z wyrobami mięsnymi, a tu taka miła niespodzianka i coś dla wegetarian i miłośników kuchni warzywnej.
Mix po bretońsku (fasola, ciecierzyca, soczewica) "Z gruntu dobre"Soczewica z suszonymi pomidorami "Z gruntu dobre"

Nowe dania gotowe

Marka co pewien czas wprowadza nowe produkty i oto obok znanych już pysznych past i pasztetów z warzyw, pojawiły się gołąbki z warzywami w sosie grzybowym i pomidorowym, soczewica z suszonymi pomidorami, bigos warzywny i mix po bretońsku (fasola, ciecierzyca, soczewica). Z nowych produktów najbardziej posmakowała mi soczewica z suszonymi pomidorami, którą chętnie włączę na stałe do swego menu. Produkty świetnie sprawdzą się jako lunch do pracy, obiad, ciepła kolacja lub do zabrania na wycieczkę. Idealna zdrowa i smaczna przekąska.
Gołąbki z warzyw w sosie pomidorowym "Z gruntu dobre"Gołąbki z warzyw w sosie grzybowym "Z gruntu dobre"

Zdrowo i naturalnie

Do dań gotowych zawsze podchodzę z dużą rezerwą i ogólnie staram się ich unikać, przede wszystkim ze względu na konserwanty i wszelkiego rodzaju uzdatniacze i poprawiacze smaku. Marka „Z gruntu dobre” od razu wzbudziła moje zaufanie, gdyż jej produkty mają krótki skład (tzw. czysta etykieta), są bez konserwantów, w 100% naturalny skład i bez glutenu. Produkty ze względu na brak konserwantów mają krótki termin przydatności do spożycia, gdyż  są tylko pasteryzowane.
Znacie te produkty? Jeśli nie to polecam, warto wypróbować.
*artykuł inspirowany
Bigos warzywny "Z gruntu dobre"

Komentarze

  1. Nie znam tej firmy. Widzę jednak, że oferuje ciekawe produkty. Doskonała propozycja, gdy obiad potrzebny jest na już :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadlam. Ale produkty ciekawe

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za odwiedziny 😊 Jest mi bardzo miło, że mój blog Ciebie zainteresował. Ucieszy mnie również Twój komentarz i polubienie mego profilu Facebook, Twitter lub Instagram.
Uwaga! Komentarze, które w treści zawierają linki do stron poza tym blogiem, są traktowane jako spam i usuwane 😑

FORMULARZ KONTAKTOWY

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Kuchcik gotuje — przepisy na pyszne ciasta i zdrowe obiady

Blog kulinarny, na którym znajdziesz przepisy na proste, mniej i bardziej pracochłonne, smaczne i zdrowe dania, kuchnia domowa w nieco lżejszej odsłonie oraz smaki świata w moim wydaniu. Znajdziesz tu tylko sprawdzone przepisy, które zostały wypróbowane i zaakceptowane przez domowników i gości.

Przepisy

Przepisy kulinarne na pyszne pieczone ciasta np. seromakowiec, czy moja ulubiona malinowa chmurka, ale i łatwe do zrobienia ciasta bez pieczenia np.ciasto z jabłkami lub sernik bez pieczenia.

Domowe wypieki zazwyczaj są o umiarkowanej słodyczy, na co zwracam uwagę w opisie przepisu. Na stronie znajdziesz pomysły na śniadanie - naleśniki, na obiad - gulasz, a na kolację - pasta jajeczna. Z moich przepisów przygotujesz zdrowe surówki i sałatki, potrawy z mięsa i ryb oraz proste pieczywo, zupy i przetwory.

Przepisy i ich przygotowanie staram się dokładnie opisywać, aby nawet mniej doświadczone w kuchni osoby mogły je wykonać. Część przepisów ma już dodaną szacunkową liczbę kalorii w 100 g dania, aby można było korzystać z nich, będąc nawet na diecie.

Gotowanie

Gotuję z produktów jak najmniej przetworzonych, aby dania były nie tylko smaczne, ale pożywne i zdrowe. Do przygotowania używam jak najwyższej jakości produktów, które nie zawierają poprawiaczy smaku i wyglądu. Preferuję naturalne i sezonowe produkty, które dostępne są na lokalnym rynku. Do przyprawiania potraw używam świeżych lub suszonych ziół.

Gotowanie w domu jest dobrym sposobem na wyrobienie w sobie nawyku zwracania uwagi na to, co jemy i czym karmimy swoich bliskich. Dzięki przygotowywaniu posiłków w domu zwracamy większą uwagę na skład produktów, z których je robimy i zdrowiej się odżywiamy. Główną zaletą i chyba najważniejszą gotowania w domu jest to, że rzadziej sięgamy po niezdrowe dania gotowe typu fast food.

Potrawy doprawiam, jeśli chodzi o pikantność, słoność, czy słodycz zazwyczaj umiarkowanie. Każdy powinien doprawić potrawę według swoich upodobań.

Blog kulinarny

Blog kulinarny o kuchni i zdrowym gotowaniu jest również książką zawierającą najlepsze przepisy na dania, które lubią moi bliscy.

Wśród przepisów może zachwycić szybki deser, ale i bardziej wymagające ciasto drożdżowe, czy pyszna szarlotka.

Przepisy na dania obiadowe mają również dużo zwolenników, a szczególnie moje ulubione danie fasolka po bretońsku, a z dań mięsnych karkówka po cygańsku.Polecam również moje ulubione placki i sałatki, które często są wegetariańskie.

Zapraszam po przepis

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystasz z moich przepisów i odwiedzisz mnie ponownie. Jestem pewna, że ze mną polubisz gotowanie, bo to jest łatwe i przyjemne. Ucieszy mnie również każdy komentarz, a szczególnie z konstruktywną podpowiedzią, co mogę poprawić.
Zakaz kopiowania i powielania treści i zdjęć bez zgody autora
Copyright © 2015- Kuchcik gotuje - przepisy na pyszne ciasta i zdrowe obiady