Pyszne owoce w żelu - do czego można je wykorzystać?
Owoce w żelu, czyli wszystkim znana frużelina to jeden z najsmaczniejszych dodatków do deserów. Skład frużeliny to, aż 80% zawartości owoców i bez dodatkowego cukru. Zrobiona jest z najwyższej jakości owoców malin i granatów, które są bogate w wiele cennych witamin i minerałów. Naturalny skład sprawia, że owoce w żelu odpowiednie są nawet dla osób na diecie i aktywnych fizycznie. Sprawdź, do czego można je wykorzystać?
Dlaczego warto jeść owoce w żelu?
Zarówno malina, jak i granat ze względu na zawarte w nich witaminy i minerały (C, E, B1, B2, B6, potas, magnez wapń, żelazo), mają wiele korzystnych dla naszego organizmu właściwości. Zawarte w nich składniki pozytywnie wpływają na nasz układ odpornościowy, regulują pracę jelit i trawienie oraz chronią organizm przed chorobami. Owoce bogate są w antyutleniacze, które opóźniają proces starzenia się skóry i podnoszą libido u mężczyzn. Maliny i mniej znane w naszym kraju granaty, dostarczają cennych składników odżywczych i korzystnie wpływają na zdrowie całego organizmu.
Do czego można wykorzystać pyszne owoce w żelu?
Pyszne owoce w żelu są słodzone erytrytolem i dlatego zdecydowanie można uznać je za dietetyczne frużeliny. Owoce w żelu najczęściej wykorzystywane są, jako pyszne dodatki do naleśników i wszelkich deserów. Uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i osoby dorosłe. Można bezpośrednio je spożywać w różnych deserach, jak i zapiekać w różnych ciastach i ciasteczkach.
Rosberry&Pomegrante in Jelly (Allnutrition), czyli malina i granat w galaretce ma lekką konsystencję i 80% zawartości owoców, które są bez dodatkowego cukru.
Produkt świetnie sprawdzi się jako dodatek do:
- gofrów
- naleśników
- bitej śmietany
- przełożenia ciasta
- kremów cukierniczych
- pierogów
- makaronu
- ryżu
- wypełnienia ciastek
Owoce w żelu świetnie będą smakować w połączeniu ze zdrowymi naleśnikami bezglutenowymi.
Przepis:
(na 8 naleśników usmażonych na patelni o średnicy 26 cm)
- 250 g mąki ryżowej
- 250 ml mleka
- 200 ml wody gazowanej
- 3 jajka
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
- Jajka zmiksować z cukrem, następnie na przemian dodawać partiami mąkę, mleko i wodę.
- Miksować do czasu, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
- Smażyć dość cienkie naleśniki, na umiarkowanie rozgrzanej patelni z roztopionym masłem klarowanym. Porcje ciasta naleśnikowego można odmierzać małą chochlą.
- Naleśników zbyt grubych nie robić i mocno ich nie przypiekać, gdyż mogą być twarde i będą się łamać.
*artykuł partnera
U nas by znikały bardzo szybko!
OdpowiedzUsuńTe frużeliny z allnutrition są wybitne :D
OdpowiedzUsuńJestem tego samego zdania :)
Usuń